17 september 2018

Schema’s

Al meer dan vijfentwintig jaar vinden sporters, van recreant tot topper, de weg naar Topvorm voor sportspecifieke tests, trainingsschema's op maat met persoonlijke begeleiding.

Niet iedereen heeft een persoonlijke trainer en in een boek staan alleen algemene schema's. Goed bedoeld maar niet op de persoon gericht. leder mens reageert op zijn of haar eigen unieke wijze op trainingsprikkels. Niemand is hetzelfde. Trainen heeft pas zin als de juiste prikkel (training) op het juiste moment plaatsvindt. Een juiste balans tussen trainen en rusten is van groot belang om uw prestatielijn te doen stijgen. De uitgangspositie is voor ieder van ons anders.De een heeft in aanleg al meer snelheid dan de ander, weer een ander kan veel langer een bepaald hoog tempo vasthouden, sommigen hebben misschien wel twee of zelfs meer dagen nodig om goed te herstellen van een wedstrijd of zware training.Ook de dagelijkse bezigheden zoals werk, studie, gezin etc. hebben een zeer grote invloed op de te verrichten trainingsarbeid. Een boek houdt met het vorige geen rekening, wij wel. Wij maken schema's afgestemd op de persoon, speciaal voor u samengesteld naar doelstelling, wensen en uiteraard mogelijkheden. Op deze wijze laten wij u maximaal presteren op een efficiƫnte en effectieve manier. De schema's zijn gekoppeld aan een logboek waarin u uw trainingsgegevens bijhoudt. Met behulp van dit logboek kunnen wij de daaropvolgende schema's aanpassen.

Hoe gaan we te werk:

Allereerst doen we een inspanningstest (zie testpagina) om je niveau en trainingszones te bepalen. Deze trainingszones (hartslagen) komen terug in het schema. Na de test bespreken we de testresultaten je mogelijkeden en doelstelling. Op basis van deze drie pijlers kunnen wij een eerste schema maken. Dit is een schema voor zes weken, waarin wij precies aangeven hoe je het beste kunt trainen. Wij zorgen voor een optimale inspannings - herstel balans zodat er supercompensatie plaatsvindt met progressie als positief gewenst gevolg.
Aan het schema is een logboek gekoppeld, waarin jij de uitgevoerde training invult. Na vier weken stuur je het (ingevulde) logboek naar ons terug. Wij gaan dit bestuderen en op basis van je verrichtingen in deze vier weken kunnen we dan een nieuw schema voor je opstellen. Telkens met jou persoonlijke doelstelling voor ogen. Natuurlijk is aanpassing van het schema mogelijk indien noodzakelijk. Hiervoor kun je ons te allen tijde telefonisch bereiken. Ook zijn wij via e-mail bereikbaar indien je vragen of opmerkingen hebt.

Download of bekijk het Logboek en het Trainingsschema