24 uur van Zandvoort

Yves Smits winnaar 24 uur van Zandvoort!

Hieronder het verslag van Yves:

Booischot 02.07.2015

VERSLAG 24U ZANDVOORT 2015 – SOLO

Op 13 en 14 Juni 2015 werd de 24u van Zandvoort gereden. Vorig jaar was een goede kennismaking met dit mooie parcours. Dus zijn we terug gegaan. Om zaterdag middag was de start.

In de voormiddag was het beginnen regenen. Gelukkig is dit gestopt na een half uurtje wedstrijd. Ik had snel door dat doseren DE boodschap was ! De wind blies hard, zéér hard. Aangezien er veel getraind was in soort gelijke omstandigheden, maakte ik er geen probleem van. Voor iedereen hetzelfde. Al na 3u wat gas terug genomen en eigen tempo gaan rijden. Diegenen die nu aanklampen bij de groepjes zouden later de rekening betalen.

De wind wakkerde nog wat aan en dit is zo gebleven tot 1u in de nacht. Na 13u wedstrijd ging alles nog zeer goed. Misschien een voordeel dat ik zeer graag rij tijdens de nacht. Aangezien ik niet van de jongste ( solo’s ) ben, rekende ik op mijn ervaring en doorzetting. M.a.w. Zo min mogelijk stoppen. Om 2u een eerste stop voor een kledingwissel en een koffie. Exact 16min. Iets langer dan gepland. Ondertussen werd er strijd geleverd door enkele solo’s voor de podiumplaatsen. Ik hing meestal op de 2e plaats. Nummer 1 was een jonge Duitser die sneller reed maar meer stopte. Zijn maatje reed ook als solo en zette hem uit de wind. Hij maakte wel een inschattingsfout. Zodra ik voorbij hem ging, wilde hij op korte tijd de rondes terug pakken. Gezien de wind in de eerste wedstrijdhelft, zou dit wel eens zuur kunnen opbreken.

En inderdaad. Na 21u wedstrijd ging hij in het peloton hangen om 3 ronden op te halen……

daarna ging zijn licht definitief uit. Hij haalde zelfs het podium niet meer.

De eerste plaats was veilig ! Gewoon blijven rijden. De nr° 2 en 3 hebben nog goed door gereden.

Zij waren zo ook zeker van het podium.

Na 23u15′ wedstrijd nog even gestopt om me op te frissen en daarna nog enkele rondjes gefietst.

Als winnaar over de streep rijden is mooi, maar niet het belangrijkste ( voor mij ). Aankomen en een goede wedstrijd rijden, dat telt. Het helpt me ook om ontspannen te kunnen rijden. Dus is dit eigenlijk een deel van de persoonlijke strategie 😉

Het was weer leuk en een goede voorbereiding voor de volgende wedstrijd : RAD AM RING

Dit wordt andere koek : een rondje van 26km. Met ongeveer 500hm per ronde ! Dit 24u lang.

We zijn in mijn leeftijdscategorie alleen al met 164 solo’s.

Ik bedankt uiteraard iedereen die me steunt en sponsort.

Een leuk weetje : TOPVORM had 2 man op het podium : 1 en 3. volgens mij dankzij de goede begeleiding….of is het de charme van Coen 🙂

BIKECENTER wil ik ook nog even extra bedanken. Zij hebben mij een fantastische CANNONDALE MTB uitgeleend voor een voorbereidende 24u mtb te rijden. TOP !

Het volgende verslag zal volgen na de “ groene hel “ op 25 en 26 Juli.

Tot dan en met sportieve groeten,

yves – Bike Addicts