Mark en Coen van Schijndel trotseren Iron Man 70.3

GEMERT – Onlangs namen Mark en Coen van Schijndel van Triatlongroep Gemert deel aan de Iron Man 70.3 in het Duitse Binz. Dit is een toeristisch stadje op het eiland Ruegen in de Oostzee.

Veel triatleten kiezen de laatste jaren voor de Iron Man 70.3. Dit is een wedstrijd over de halve afstand, wat wil zeggen bijna 2 km. zwemmen, 90 km. fietsen en 21 km. lopen. Over de hele wereld wordt deze wedstrijd georganiseerd en ook in Europa wint het enorm aan populariteit. De Gemertse broers Mark en Coen van Schijndel kozen voor de Iron Man 70.3 in het Noord-Duitse Binz. Ruim 1500 deelnemers stonden aan de start van dit goed georganiseerde evenement.
Die start vond op een aparte manier plaats: elke vijf seconden gaan er drie triatleten te water. Deze manier van starten, de zogenaamde ‘rolling start’, zorgt er voor dat de zwemmers meer ruimte hebben en zo beter hun eigen slag kunnen zwemmen.
De watertemperatuur in de Oostzee was met 17.2 graden aan de koele kant. In het water hadden de deelnemers nog een andere opponent: de honderden kwallen.
De transitie van zwemmen naar fietsen was ook apart: er moest ruim 1.5 km. worden gelopen: aardig ver weg voor triatlonbegrippen. Het fietsparcours was volledig verkeersvrij, liep over zeer goede wegen en was glooiend van aard.
Het afsluitende onderdeel, de halve marathon, betrof drie ronden door het centrum van Binz. Hierin was een zeer pittige helling verwerkt die vier keer genomen moest worden. Deze helling ontpopte zich tot een ware kuitenbijter.
Mark van Schijndel kende een zeer goede wedstrijd: zwemmen in 32 min., fietsen in 2 uur 27 min. en lopen in 1 uur 49 min. Dit resulteerde in een mooie eindtijd van 4.59.33. Coen van Schijndel kende eveneens een goede wedstrijd, al zwom hij wegens enkele momenten van desoriëntatie wat extra meters. Zijn tussentijden waren: zwemmen 39 min., fietsen 2 uur 36 min. en lopen 1 uur 41 min. Coen passeerde de finishlijn uiteinelijk in 5.12.12. Beide heren waren zeer content met hun prestatie en met het hele trainingstraject naar de wedstrijd toe. Ze zijn alweer voorzichtig doelen voor 2018 aan het bedenken.