Gemerts eerste halve triathlon

GEMERT – Komende zaterdag 3 oktober zullen zes triatleten de eerste halve triathlon van Gemert trotseren. Het zestal bestaat uit Gemertenaren Coen van Schijndel, Mark van Schijndel, Richard Dwanna en Tom van den Elzen en uit Houten triathlon-vriend Dick Simons. Door deelname van de in Zurich wonende ex-Gemertenaar Dirk-Jan Doyen krijgt de ‘TopVorm 70.3’ zelfs een internationaal tintje.

Al vaker stonden de triatleten gezamenlijk aan de start van een wedstrijd. Zo volbrachten zij eerder de Ironman van Kraichgau, Ruegen en Rapperswil en Challenge Almere. Dit jaar schreven zij zich in februari in voor de ‘Lanzarote Ironman 70.3’ op 3 oktober en vol enthousiasme begonnen de triatleten aan hun trainingsschema. Met het uitbreken van coronavirus zagen zij de één na de andere triatlon wedstrijd afgelast worden. Cancellatie leek voor de Ironman van Lanzarote nog niet aan de orde en dus bleven ze de trainingen gemotiveerd voortzetten. Doch eind augustus sprong het reisadvies naar Spanje op oranje waardoor een eind kwam aan hun uitdaging op het Canarische eiland. Het topfitte sextet wist daarop deze teleurstelling om te buigen naar een leuk alternatief. Ze besloten hun voorgenomen trainingsschema af te werken en op de oorspronkelijke wedstrijddatum in Gemert hun eigen halve triathlon, de ‘TopVorm 70.3’, te houden. De naam komt voort uit het feit dat TopVorm personal trainer Coen van Schijndel het zestal gedurende de afgelopen maanden op topniveau heeft weten te brengen. De term 70.3 staat voor de totale afstand in mijlen.
Aanstaande zaterdagmorgen om 7.00 uur zal het startschot klinken in het zwembad van Fitland. Daar worden eerst 76 baantjes (1900m) gezwommen. Daarna volgt het 90 km fietsonderdeel waarbij koers wordt gezet naar het parcours nabij Elsendorp (Keizersven). Daar worden 8 rondes van 9.2 km gefietst alvorens weer terug te keren naar Gemert. Tenslotte volgt de halve marathon vanaf de Pandelaarse Kampen met twee keer een heen en weer traject van 5.25 km. Verwacht wordt dat de snelste rond 11.45 uur zal finishen en de laatste rond 13.00 uur. Door het ontbreken van de ambiance van een grote wedstrijd met veel publiek en deelnemers zal de race mentaal extra zwaar zijn. Aanmoedigingen langs het parcours (met in achtneming van 1.5 meter) zijn daarom altijd welkom.

https://www.gemertsnieuwsblad.nl/2020/09/gemerts-eerste-halve-triathlon/